Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dijous al matí la casa ocupada Nova Usurpada, situada a la plaça del Nord, al barri de la Vila de Gràcia. Ho han fet per ordre del Jutjat de Primera Instància número 56. L’operació s’ha produït sense incidents, tot i que la policia s’ha trobat tres persones a l’interior.

L’immoble ja s’ha lliurat a la propietat, segons han informat fonts policials. Al voltant de la plaça s’hi ha desplegat un fort dispositiu dels Mossos, amb furgonetes a tots els carrers del voltant i agents que hi impedien l’accés als vianants. Un cop s’hi ha permès l’entrada, una vintena de persones s’han concentrat per protestar contra l’actuació.

Concentració contra el desallotjament de la Nova Usurpada

Espai per a migrants

Una de les persones que s’han trobat a l’interior de l’immoble és el Sofiane, que ha explicat que hi ha passat la nit amb dues amigues que no viuen a  l’edifici. Sofiane assegura que vivia a la Nova Usurpada des de fa tres mesos i que té un informe de vunerabilitat dels serveis socials de l’Ajuntament. Després del desallotjament, els Serveis d’Urgències i Emergències Socials li han ofert dues nits en un alberg.

Sofiane ha explicat que vivia a l’edifici juntament amb quatre persones més, que van marxar-ne en conèixer la data de desallojtament perquè són persones en situació administrativa irregular i volien esquivar la policia. Tots cinc, segons Sofiane, vivien a la planta superior de l’immoble, mentre que a baix hi havia un centre social autogestionat per a persones migrants.

Desallotjament amb data oberta

El desallotjament tenia una data oberta des de l’1 de desembre i fins al dia 31, segons van alertar a través de Twitter els ocupants. El col·lectiu tenia previst fer “esmorzars de resistència” i “permanències” cada dia a partir de les 8.

En les darreres setmanes, hi ha hagut altres desallotjaments en edificis ocupats. És el cas del Xalet Cizalla, un edifici catalogat del barri de Can Baró, o de la Casa l’Engorilada, a la Sagrada Família. A l’octubre també es van fer fora els ocupants de la Casa Buenos Aires.