Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el Xalet Cizalla, un edifici catalogat al número 2 de l’avinguda de Can Baró, al barri de Can Baró. L’actuació s’ha fet per ordre del Jutjat d’Instrucció número 41 a primera hora d’aquest dijous al matí i no hi ha hagut incidents. L’edifici, que ja ha estat entregat als propietaris, estava ocupat en diverses ocasions en els últims tres anys. Segons els veïns, actualment hi feien vida una desena de persones.

La família propietària, que ha accedit a l’immoble a mig matí, ha explicat a betevé que tenen la intenció de rehabilitar la casa per entrar-hi a viure. Asseguren que l’ocupació s’ha allargat tres anys perquè els ocupants han anat canviant i, per tant, cada cop que hi havia unes persones diferents, s’havia de reiniciar el procés judicial. Tot i la versió dels propietaris, la finca està catalogada amb un nivell de protecció C i els veïns temen que s’acabi “destrossant per dins” amb l’objectiu de declarar-la en estat ruïnós i enderrocar-la.

Els ocupants de la casa tenien una ordre de desallotjament amb data oberta, segons les pancartes que van penjar a l’immoble. Es podia fer efectiva fins dilluns vinent, 30 de novembre.

Pancarta del Xalet Cizalla contra el desallotjament

El Xalet Cizalla és un habitatge noucentista, construït el 1921. Es tracta d’un edifici unifamiliar adossat amb de planta baixa i dues més, un pis habitable i unes golfes. La finca té un jardí al davant i també al carrer de Bismarck. Per aquesta banda, l’edifici original està reformat i reconvertit en un habitatge plurifamiliar, tot i que es manté la façana original.