Els estudiants de les universitats catalanes exigeixen que es tingui en compte la represa de les classes presencials. A través d’un comunicat, el sindicat majoritari Fem-la Pública denuncia que el pla de reobertura progressiva de la Generalitat no ho especifica en cap dels seus trams. Ara per ara, les classes es fan de forma telemàtica als centres universitaris pel coronavirus, tal com va demanar Argimon.

Els estudiants reclamen una planificació que permeti respectar el model mixt que es va acordar a l’inici de curs i al qual s’han destinat “recursos econòmics i esforç humà”. Consideren que “s’hauria d’haver previst aquesta situació”. Per poder reprendre les classes presencials, demanen que es puguin fer tests massius, com es fan a altres sectors i com es preveuen, per exemple, als clubs esportius.

Així mateix, demanen concreció a totes les facultats sobre la modalitat i la gestió dels exàmens del primer quadrimestre. En aquest sentit, asseguren que la incertesa incideix de forma directa en la salut mental dels estudiants, amb l’aparició de trastorns com l’ansietat o la depressió. Per aquest motiu volen que hi hagi un suport psicològic i psiquiàtric.

Finalment, es dirigeixen al proper rector de la Universitat de Barcelona, que es triarà a través d’eleccions electròniques els propers 10 i 11 de desembre. Li demanen que faci una planificació tenint en compte “tots els escenaris” i alhora pugui garantir la presencialitat a les aules. Tot això, amb la resta de la comunitat universitària i amb el respecte a les decisions a les autoritats sanitàries.