(ACN) Els Pirineus es preparen per a un pont de la Puríssima atípic respecte al que estem acostumats els darrers anys. Aquestes dates suposen, si les condicions meteorològiques ho permeten, el tret de sortida oficial a la campanya d’esquí, però enguany no podrà ser per les restriccions decretades per frenar la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa a les estacions catalanes, ja han anunciat que no obriran fins al 9 de desembre i, per aquest motiu, la majoria d’hotels tampoc no obriran perquè no hi ha reserves. Des d’Andorra i també les estacions nord catalanes de l’Alta Cerdanya i el Capcir reclamen unanimitat en l’obertura de l’esquí per no generar més mobilitat transfronterera. El sector s’ha vist obligat a posar les esperances de negoci en la campanya de Nadal.

Els hotels confien en les reserves de Nadal

Els hotelers dels Pirineus han vist com les reserves pel pont de la Puríssima no han arribat i molts han optat per no obrir perquè no els surten els números. La mobilitat reduïda no ha ajudat a incentivar les reserves de darrera hora amb què alguns negocis confiaven. El responsable de l’Hotel Pessets de Sort, Ramon Aytés, creu aquest pont només pujaran als Pirineus els qui hi tenen segones residències.

Ara bé, el que sí que han notat els hotels és que les reserves s’estan “animant” per les festes de Nadal. Per això, Aytés ha alertat que si es perd la campanya de Nadal, el sector no facturaria el 90 % de tot l’hivern, per la qual cosa ha considerat necessari que les estacions d’esquí obrin. El sector xifra en 100.000 euros les pèrdues si no poden reobrir a mitjans de gener.