Tres dels desnonaments ajornats han estat al barri del Poble-sec : al carrer de Magalhaes, 58, al carrer de la Radas, 67 i un altre al carrer de Vallhonrat. En el cas del primer no ha arribat ni a venir la comitiva judicial. Aquí, des de fa dos anys i mig hi viu una família amb dos menors a càrrec, en règim de lloguer.

Paral·lelament, per aquest dimarts estava previst un desnonament al carrer de Manso, 46, que també ha quedat finalment suspès. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca afirma que a l’habitatge hi vivia una família amb tres menors.

La llista de desnonaments s’estén també fins a Ciutat Vella, tal com aquest dilluns va anunciar per Twitter la regidora del districte, Gala Pin.

En tots dos casos, tan el de carrer de Sant Pere Mitjà, com el de la Cera, també han quedat aturats.

Ara fa menys d’una setmana, es van produir enfrontaments en un dels desnonaments produïts a la ciutat. Va ser al carrer del Parlament i també va implicar una família amb menors.

El desnonament previst al barri de Sant Antoni, al carrer del Comte Borrell  ha quedat suspès temporalment. Afecta tres persones que actualment ocupen un dels pisos de l’immoble número 59.  No hi ha menors al domicili i, segons el Sindicat del Barri del Poble Sec, ja s’està en negociació amb la propietat per acordar un lloguer social que representi entre un 20 i un 30 % dels ingressos totals dels inquilins. La propietat, a través del seu advocat, explica en canvi que en aquest cas no es tracta d’una família vulnerable, sinó joves que no volen pagar un lloguer. El propietari, afegeixen, és un particular que té tres pisos més a l’habitatge, també ocupats il·legalment. Ell els vol recuperar per posar-los a lloguer, a un preu, diuen, fins i tot per sota del que s’està pagant al barri. A més, ha presentat una denúncia contra el Sindicat del Barri del Poble Sec per coaccions, ja que fa uns mesos van ocupar el seu despatx. A la finca, hi ha 10 pisos i dos locals. Quatre dels habitatges estan ocupats i a la resta hi viuen inquilins amb lloguers de renda antiga. L’ordre de desnonament, que finalment s’ha suspès afectava tres persones que viuen en un habitatge del primer pis.