La declaració d'amor de l'Isaak a la Dayana va resultar ser molt mala idea. La multa per aquestes pintades és de 2.250 euros. Les van fer a la muralla exterior del Castell de Montjuïc, tipificat com a monument històric i artístic. "Aquest matí els operaris han netejat com han pogut les pintades. Si es mira de prop, encara s'hi pot veure la marca que va deixar la declaració d'amor." Els joves eren reincidents. Com ho demostra aquesta altra pintada a tocar de la porta d'accés al castell. Data del 28 d'abril. Ben a prop, un altre edifici singular, la torre Calatrava, també ha estat víctima de demostracions públiques d'amor. Aquest cor en decora la base. I més amunt és plena de gargots. Les pintades amoroses no són pas una novetat. Per alguns, però, són un costum passat de moda. "Ahora ya con esto de los WhatsApps ya no se recurre a las costumbres de antes." Ara bé, qui més qui menys reconeix haver-ne fet alguna vegada. "En el cole, en las mesas, en un árbol." "Yo soy de Cuenca y en unas rocas que hay está grabado el nombre. Yo creo que ya no existe. Están los nombres de mis hijas." Ella ho va immortalitzar en unes roques. Al Parc de la Ciutadella, l'opció preferida són els arbres.

El que devia començar com una cita romàntica, va acabar amb una denúncia penal i una d’administrativa. Sis joves de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí es van acostar al Castell de Montjuïc la matinada de dimecres passat. Els nois van pintar declaracions d’amor al mur exterior del recinte. La nit de dijous hi van tornar i van ser descoberts pel vigilant de seguretat del monument.

La Guàrdia Urbana es va presentar al lloc dels fets i els joves van admetre l’autoria de les pintades. Els agents els van interposar una denúncia penal per falta contra el patrimoni i una denúncia administrativa per incomplir l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana per dibuixar grafits o pintar edificis catalogats. Aquests fets se sancionen amb una multa de 2.250 euros.