L’empresa de gestió i inversió en capital risc Carlyle Group va comprar l’edifici l’any 2007 amb la intenció de convertir-lo en un complex de luxe. L’empresa, amb seu als Estats Units, va fer fallida el 2011 i el grup d’advocats Jausas va passar a ser-ne l’administrador concursal el març passat.

L’estat d’abandó de l’edifici va facilitar que es produïssin alguns incidents a l’immoble, com l’incendi del 12 de setembre. A més, durant tot l’estiu s’hi van detectar entrades de persones no autoritzades amb la intenció d’endur-se el coure d’aquesta construcció, de 38.000 metres quadrats. En vista d’aquesta situació, l’Ajuntament va enviar una ordre de conservació i seguretat de l’edifici, però els administradors no van intervenir-hi.

Operaris del consistori barceloní han tapiat finalment les entrades de l’avinguda de Roma, i les dels carrers de Viladomat, Mallorca i Calàbria. Els propietaris de la finca seran qui es facin càrrec de les despeses d’aquesta operació. A més a més, l’Ajuntament obligarà els administradors a posar seguretat a l’edifici durant les 24 hores.