En la concentració hi han participat professorat d’escoles de Barcelona, membres del SEPC, CGT i altres sindicats. Consideren que el tractament integrat de llengües (TIL) és un atac frontal contra el català i la cultura, i defensen que s’ensenyi a les Balears amb la llengua autòctona del país. Els participants emmarquen aquest decret en un atac simultani a la llengua catalana a tots els territoris, com el País Valencià i la Franja de Ponent.

En la mobilització s’ha acordat la creació d’un comitè de suport a la vaga indefinida, s’ha obert un compte per abastir una caixa de resistència i s’ha decidit començar una campanya informativa a tot Catalunya. Durant l’acte s’han llegit diversos poemes, d’escriptors com Blai Bonet o Manuel de Pedrolo.

“La vostra vaga, la nostra dignitat”

Els portaveus de les associacions convocants han criticat sense reserves la decisió del govern de José Ramón Bauzá. Josep Isun, del secretariat de CCOO, ha afirmat que el TIL és una maniobra per fer desaparèixer el català de l’ensenyament, i que s’emmarca en una campanya del PP contra el català. Representants de l’Assemblea Groga han aplaudit simbòlicament el professorat de les Illes “per la seva valentia” i han corejat el clam “La vostra vaga, la nostra dignitat”.

Els organitzadors han qualificat d’històrica la mobilització a les Illes. Aquest matí, unes 5.000 persones s’han manifestat davant del Consolat de Mar, a les Illes Balears, contra el tractament integrat de llengües.