És el primer dia d'aquest curs que ofereixen un berenar complet als infants que en necessiten. Per això, en aquest centre del Raval s'afanyen a preparar els entrepans... i tallar la fruita que donaran als nens. Arriba l'hora, i entren un per un. Aquest àpat és el resultat de la dotació econòmica que l'Ajuntament ha donat a 19 centres com aquest. En total són 900.000 euros per a tot el curs, que beneficiaran 1.850 nens de la ciutat. IGNASI SAGALÉS, director de l'Associació Educativa Integral del Raval "Abans no podien i ara tenen un berenar de qualitat els nens de la zona." L'any passat el berenar consistia en un entrepà. Ara, però, amb els diners que reben del consistori hi han afegit una peça de fruita i llet. S'asseguren que, així com a mínim, els nens fan un berenar complet abans de començar a fer els deures i les activitats de la tarda. Des de l'Ajuntament creuen que també cal millorar-ne els hàbits alimentaris. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Evidentment, si s'ha de donar un berenar donarem un berenar. Farem el que sigui perquè no hi hagi una situació de manca d'alimentació en els nens. L'altra cosa que hem de fer és educar la gent perquè no n'hi ha prou amb menjar sinó amb menjar bé." L'Associació Educativa Integral del Raval, a més, obrirà el proper 30 de setembre un menjador social que oferirà dinars a joves del barri d'entre 12 i 16 anys que s'hagin quedat sense beca menjador. En un principi crearan 15 places i engegaran una campanya per recollir finançament. De moment, els menors que hagin de sol·licitar una ajuda econòmica per menjar encara tenen fins a aquest divendres per fer-ho.

La mesura és per garantir la cobertura de necessitats alimentàries bàsiques de tots els infants. A finals del curs passat, concretament els mesos de maig i juny, ja es va començar a donar berenar als centres on s’havia detectat infants amb dèficit alimentari. Durant l’estiu la mesura es va mantenir, i 1.481 nens i nenes van gaudir d’un àpat a la tarda en 15 centres oberts gràcies a una partida extraordinària del consistori. Aquest curs, però, la dotació econòmica de l’Ajuntament ha permès ampliar l’entrepà que se’ls donava, amb un got de llet i una peça de fruita.

Es tracta d’assegurar un àpat complet i nutritiu als menors abans que començar a fer els deures i les activitats que preparen en els centres de tarda que atenen els infants. De fet, és el mateix consistori el que ha establert el contingut dels berenars.