"El tast té tres aspectes: vista, olfacte i sensacions a la boca." Dit i fet: vista, olfacte, i cap a la boca. Són els passos bàsics per tastar un bon vi. Catalunya té 12 denominacions d'origen i en aquest tast se'n degusten la meitat. No és casualitat. ALBERT GONZALO, enòleg "Sovint a Barcelona els més grans desconeguts són els vins de casa... Els vins de fora són a tots els restaurants." L'activitat es desenvolupa en un lloc singular, en aquest cas l'Hotel Neri, amb la idea d'obrir-se al públic de casa. MINERVA LUMBIERRES, directora de l'Hotel Neri "Poder hacer que la gente de Barcelona entre en los hoteles y vean los espacios. A veces son un reparo los hoteles lujosos" Fins al 22 de setembre, 21 hotels de luxe de la ciutat tastaran vins com aquest Costers de Segre. Us ho ha explicat des de l'Hotel Neri, Roger Escapa.

L’activitat, impulsada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i el Gremi d’Hotels de Barcelona, neix amb el ferm propòsit de divulgar les denominacions d’origen catalanes entre els mateixos ciutadans de Barcelona.

Aquest segona edició d’Hotels amb DO se celebra del 16 al 22 de setembre i compta amb la participació de 21 hotels, des de quatre estrelles fins a gran luxe. Amb l’entrada, que té un cost de 15 euros, els participants rebran una invitació per assistir a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebrarà el 24 de setembre a l’Arc de Triomf.

Com a novetat, aquest any es faran dues sessions de l’activitat íntegrament en anglès. D’aquesta manera, qualsevol persona interessada en l’enologia podrà participar en l’activitat i tastar vins de les 12 denominacions d’origen catalanes.

Hotels amb DO ha posat aquest web a disposició dels interessats en la iniciativa perquè puguin reservar-hi plaça i consultar tota la informació relacionada amb l’activitat.