Edwards portava un visat de turista de la tipologia de curta durada, que només permet l’accés al país durant 90 dies per semestre. El pallasso va marxar d’Espanya el 6 de setembre, després de més de nou mesos aquí i, per tant, havia superat amb escreix la durada màxima del permís. Ara arribava procedent de Moscou, però no podrà tornar a trepitjar cap país de l’espai Schengen fins al 6 de desembre.

La notícia ha corregut com la pólvora a través de la xarxa social Twitter, on molts usuaris han donat suport a una iniciativa de la plataforma Change.org per evitar la marxa d’Edwards. A aquesta hora ja hi ha prop de 1.200 signatures. Jango Edwards és un pallasso, actor, cantant i còmic nord-americà que es va instal·lar a Europa a principis dels anys 70. Des d’aleshores ha treballat arreu del continent. L’any 2000 va obrir a Barcelona el Nouveau Clown Institute, un centre formatiu especialitzat en el món del clown.

La notícia que Edwards havia quedat retingut a l’aeroport no ha trigat a estendre’s i a Twitter molts usuaris han volgut mostrar el suport al pallasso. És el cas de l’humorista Leo Bassi i del presentador de televisió i també humoristaAndreu Buenafuente.