(ACN) Les entitats Tanquem els CIE, SOS Racisme, Irídia i Migra Studium han presentat una queixa davant del jutjat de control del Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona per denunciar la “mala gestió” d’un brot de covid-19 al recinte de la Zona Franca.

Les organitzacions han demanat en un comunicat que s’activin mesures per garantir una atenció adequada a les persones internes davant d’un brot que ja acumula una vintena de contagis dins el recinte. Les entitats expliquen que els malalts amb covid-19 estan aïllats de la resta d’interns, però comparteixen cel·les, un fet que segons alerten ha disparat la conflictivitat entre els interns. A més, les entitats denuncien que la resposta per part del CIE ha estat la presència d’agents antidisturbis dins el recinte. Un agents, que segons expliquen les organitzacions, han arribat a utilitzar armes amb gas lacrimogen.

Crítiques per la gestió durant la pandèmia

No és el primer cop que les entitats i organitzacions denuncien la gestió del CIE durant la pandèmia. L’onzè informe anual sobre la situació als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) del Servei Jesuïta a Migrants posava de manifest l’impacte que ha tingut la pandèmia en aquests centres. Segons explicava l’advocat de l’entitat i coautor de l’informe, Josetxo Ordóñez Echevarría, no es tenien coneixements de quin és el protocol que se segueix per garantir la seguretat sanitària als interns i lamenta que “els fan complir les quarantenes en cel·les d’aïllament”, cosa que, diu, els produeix encara més ansietat i angoixa.