covid

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, creu possible que ja hi hagi un o dos casos de l’òmicron sigil·losa a Catalunya. Explica, però, que aquests casos necessiten encara una seqüenciació completa per poder-se confirmar. De fet, sobre els casos d’òmicron sigil·losa assegura que, “si no els tenim ara, els tindrem la setmana vinent o l’altra”. La variant BA.2, coneguda com l’òmicron sigil·losa, ha aparegut a Dinamarca, on s’estan tornant a disparar els contagis de covid. Es tracta d’un subllinatge de la variant òmicron, que té més mutacions. Segons ha explicat Cabezas, “pot ser més transmissible, però no hi ha evidència que tingui una severitat major”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, també ha dit aquest matí a RAC1 que aquesta variant “no és necessàriament més agressiva però sí que és més ràpida”.

40 països ja tenen casos d’òmicron sigil·losa

Fins ara, l’òmicron sigil·losa s’ha descrit en 40 països. On hi ha més casos és a Dinamarca, però també se n’han detectat al Regne Unit, a l’Índia o Noruega.