Foto: Blanca Blay

(ACN) Els tres activistes barcelonins que des de fa cinc dies estan en vaga de fam per la pau a Palestina, enviaran una carta al ministre espanyol d’Exteriors, José Luis Albares, amb dues exigències: posar fi al comerç d’armes amb Israel i donar suport decidit i ferm a la denúncia de Sud-àfrica contra l’estat hebreu al Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) per genocidi.

Així ho ha explicat la vaguista i exdiputada de la CUP Gabriela Serra, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella remetran la missiva entre aquest dilluns i dimarts. Ara per ara estan “bé” i Serra ha assegurat que només són “una gota d’aigua de les moltes coses que s’estan fent” a Catalunya, incloent-hi la vaga general parcial convocada aquest dimecres.

Cinc dies en vaga de fam

Els activistes van començar la vaga de fam aquest dijous, a la seu de la Fundació Migra Studium, per demanar la pau i la “fi del genocidi” a Gaza. Reclamen al Govern espanyol posar fi al comerç d’armes amb Israel perquè “és una obligació moral” i donar suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel pel genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU.