Setmana de reunions tècniques per acabar de definir el nou gual que servirà d’accés als 200 camions que entren i surten diàriament de la pedrera del Miniestadi. La Guàrdia Urbana, el Futbol Club Barcelona i l’Ajuntament han confirmat als veïns aquest diumenge que la proposta que els van fer arribar fa uns dies és viable i que la posaran en marxa “al més aviat possible“. La intenció és minimitzar l’impacte de la contaminació derivats del trànsit diari d’aquests vehicles i la pols que generen els treballs.

Entrada i sortida dels camions per l’avinguda del Doctor Marañón

El nou gual d’obres estaria ubicat a l’avinguda del Doctor Marañón, proper a la rotonda amb Arístides Maillol. D’aquesta manera, els camions entraran a l’espai d’obres del Doctor Marañón, faran els treballs necessaris al Miniestadi i sortiran pel mateix carrer, donant la volta a la rotonda.

Amb aquest nou recorregut s’evitarà que tots els camions que treballen al Miniestadi passin pels carrers d’Arístides Maillol i de Cardenal Reig, minimitzant l’impacte dels trasllats de material. Actualment, el gual està situat al carrer del Cardenal Reig, a l’altura dels Jardins de Josep Munté, i els camions fan el recorregut per Cardenal Reig, cap a Arístides Maillol i avinguda del Doctor Marañón.

Demanen un control de partícules contaminants

Per als veïns, el nou gual d’accés per als camions suposarà una reducció de les molèsties de soroll i pols amb les quals conviuen des de fa mesos. Els veïns asseguren que ara han de netejar diàriament la pols, que, en ocasions, també provoca problemes als ulls.

Tot i això, creuen que la mesura és només un primer pas i que en cal un segon. Defensen que ara és necessari controlar també la pols sorgida dels treballs a la pedrera. “L’Ajuntament hauria d’encarregar un estudi per veure si les partícules contaminants perjudiquen o no la salut del veïns, segons marca l’OMS”, assenyala Joaquim Tomás, un dels veïns afectats. I en el cas que se sobrepassin els límits demanen aturar les obres

Pendents de les reunions ACA-Barça

Els veïns estan pendents també de les reunions periòdiques entre l’Agència Catalana de l’Aigua i el Futbol Club Barcelona per decidir si es poden regar els treballs amb aigua freàtica. Asseguren que continuaran demanant carpes i filtres de pols si aquesta possibilitat no tira endavant.