Cèsar Martinell
Foto: Dani Rovira

Els Jardins de Cèsar Martinell, al número 60 del carrer de Villarroel, se sotmeten a partir d’aquest dilluns, 5 de febrer, a una renovació per millorar l’àrea de jocs infantils, la vegetació i la xarxa de reg per degoteig. Alhora també hi haurà una millora de la visibilitat i seguretat per als usuaris. Les obres s’allargaran tres mesos i està previst que s’acabin al maig amb un pressupost de 388.000 €.

Segons, l’Ajuntament, les obres es fan atenent a les demandes i reivindicacions dels veïns de l’Antiga Esquerra de l’Eixample i la comunitat escolar.

Renovació del verd quan s’aixequin les restriccions per sequera

En el cas de les millores en el verd, s’actuarà un cop s’aixequin les restriccions per la sequera. Està prevista la substitució d’arbres i arbustives en mal estat de conservació o envellida, i la recuperació dels parterres centrals vegetats, amb una aposta per la millora del benestar amb l’augment de la biodiversitat dins la ciutat. També es fa una renovació integral de la xarxa de reg que serà per degoteig i s’incorporarà nou mobiliari urbà nou a l’espai.

Les intervencions serviran també per eliminar les barreres arquitectòniques d’aquests jardins situats en un interior d’illa. El projecte preveu l’eliminació de l’arbustiva que hi ha entre l’àrea de jocs i el mur perimetral, augmentant la superfície pavimentada de graveta dels jocs infantils. També es preveu el tancament i la pavimentació de l’espai que hi ha entre els badalots d’escales i l’ascensor de l’estacionament i el mur perimetral, amb una reixa metàl·lica.