Salutació feixista en una concentració de Vox

(ACN) Quatre entitats han presentat aquest dimarts una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, per possibles delictes d’odi i apologia del nazisme derivats de l’exhibició de simbologia nazi a la concentració que Vox va dur a terme a la plaça de Sant Jaume diumenge passat. La demanda l’ha interposada l’associació Drets, la Fundació Reeixida, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel i la Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme a Catalunya.

Les entitats denunciants es fixen en els moments en què la concentració de Vox va permetre que uns quants assistents, que ells defineixen com a “militants nazis”, exhibissin “ostentosament l’emblema de la Segona Divisió de la Waffen-SS Das Reich, formada per alguns dels seguidors més fanàtics del règim de Hitler i responsable de nombrosos crims contra la humanitat”, tal com expliquen en el seu comunicat.

La iniciativa de les persones denunciants vol, segons asseguren, “posar en evidència la impunitat amb què es mou el nazisme i feixisme a l’estat espanyol i activar totes les vies possibles per erradicar de l’escena política els defensors del més pervers que ha pogut generar la humanitat”. “No n’hi ha prou amb declaracions ni comunicats de bones intencions, cal ser coherents i actuar en conseqüència”, afirmen a la nota.

Albert Salamé. Imatge cedida per Fundació Reeixida

La demanda se suma a les investigacions que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han anunciat que estan portant a terme per cursar denúncies semblants per l’exhibició de simbologia nazi i gesticulació feixista al mateix acte de Vox.