Els fets van passar a les 2.30 h, quan el capità del Cruise Roma va rebre l’avís que un jove havia caigut al mar. De seguida es van avisar les autoritats marítimes per començar les tasques de rescat. No va ser fins a una hora més tard que es va trobar el cos del noi. “Va ser difícil trobar-lo, fins i tot van avisar un equip de submarinistes”, assegura Pol Kyprianou, responsable de Relacions Externes de la companyia.

No està clar què va passar. Segons Grimaldi Lines es tracta d’un accident. Kyprianou ha explicat a BTV que la víctima era a la part més alta del vaixell, a l’espai on hi ha la piscina, acompanyat d’un grup de joves que han explicat a la policia que a causa d’un accident es va precipitar a l’aigua. Des de la naviliera asseguren que el noi havia sortit de nit amb altres joves per la ciutat poc abans dels fets. “El que no se sap és si havia begut o havia fumat”, asseguren des de la companyia.

El noi, que vivia en la localitat de San Giovanni la Punta, a la província de Catània (Sicília), participava en el festival de literatura Amare Leggere. Formava part d’un grup de 300 estudiants que viatjaven amb altres passatgers. El vaixell va sortir del port de Civitavecchia (Roma) el 29 de març i aquest dimarts, tal com estava previst, posarà punt final al viatge al mateix port de sortida. La premsa italiana també es fa ressò de l’accident. ‘La Stampa’ parla d’una “fanfarronada” del jove, que podria haver estat jugant amb la barana del vaixell, podria haver perdut l’equilibri i caigut al mar.