Entitats i col·lectius del Raval denuncien que l’Ajuntament vol enderrocar part de l’edifici de l’antiga Escola Massana. Creuen que l’operació, que es va aprovar aquest gener i vol unir la plaça de la Gardunya amb els jardins de Rubió i Lluch, davant de la Biblioteca de Catalunya, generarà més gentrificació al barri.

Les entitats, entre les quals hi ha col·lectius feministes, el Sindicat d’Habitatge del Raval o la Xarxa de Suport Alimentari, entre d’altres, reclamen que es faci marxa enrere. Proposen a l’Ajuntament que es destinin els 500.000 euros que costarà l’enderroc a rehabilitar-lo i que se’ls cedeixi l’espai. En concret, expliquen que el que s’ha de tirar a terra és una sala que utilitzen habitualment i el mur del pati, un espai exterior que asseguren també fan servir molt.

Roda de premsa a l'antiga escola de La Massana

De la seva banda, l’Ajuntament ha explicat que es tracta d’un projecte a llarg termini i remarquen que encara cal redactar un pla director de manera conjunta amb la Generalitat. En aquest pla director s’hi han de definir els usos dels gairebé 10.000 metres quadrats afectats. De moment, asseguren que només hi ha un pla parcial i que per això encara no s’havia engegat el debat amb les entitats.