El fred i la neu van ser els protagonistes el mes de febrer del 2013. Es van registrar temperatures d’entre zero i vuit graus a la ciutat comtal. Van ser molts els que es van desplaçar als punts més alts de l’àrea metropolitana, on hi van trobar restes de la nevada de divendres.

La nit d’un divendres 22 de febrer de 2013 va començar la nevada que, durant la matinada, va anar baixant de cota fins arribar a veure’s una mica de neu fins i tot al pla de Barcelona.

Aquella nit va ser freda, amb registres d’entre quatre i cinc graus negatius en algunes ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on aquestes temperatures no són freqüents. El sol, però, va ser el protagonista del dia i va engrescart moltes famílies a pujar fins a les zones més altes de la ciutat, on el paissatge encara era blanc per la nevada de divendres.

La muntanya de Collserola, la muntanya de Montjuïc, els miradors de la carretera de l’Arrabassada o el barri del Carmel van ser alguns dels destins escollits per passar el dia i per gaudir en família.