El fred i la neu van ser els protagonistes el mes de febrer del 2013, fa just 10 anys. Aquella nit es van registrar temperatures de només un grau al centre de Barcelona mentre que a la parta alta la temperatura baixava dels 0 ºC sota una bonica nevada.

L’endemà van ser molts els que es van desplaçar als punts més alts de la ciutat on hi van trobar Collserola totalment emblanquinada.

La nit d’un divendres 22 de febrer de 2013 va començar la nevada que, durant la matinada, va anar baixant de cota fins arribar a veure’s una mica de neu fins i tot al pla de Barcelona.

Es van acumular fins a 10 cm a la part alta de la ciutat.

Aquella nit va ser freda, amb registres d’entre quatre i cinc graus negatius en algunes ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on aquestes temperatures no són freqüents. El sol, però, va ser el protagonista del dia següent i va engrescar moltes famílies a pujar fins a les zones més altes de la ciutat, on el paisatge encara era blanc per la nevada.

La muntanya de Collserola, la muntanya de Montjuïc, els miradors de la carretera de l’Arrabassada o el barri del Carmel van ser alguns dels destins escollits per passar el dia i per gaudir en família.