Escorcolls venda il·legal de loteria dominicana

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 15 locals de Barcelona que venien il·legalment loteria d’origen dominicà. La venda es feia en locals de compra i venda d’or o locutoris. Més enllà de Barcelona, l’operació s’ha estès a cinc poblacions més de l’àrea metropolitana: l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell. En total s’han fet 29 escorcolls.

Els 15 locals denunciats a la ciutat estaven repartits en sis districtes: Sant Andreu, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sant Martí i Nou Barris. Durant l’operació, es van intervenir nombroses butlletes de loteria dominicana, extractes de venda, documentació relacionada amb números premiats dels diferents sortejos i un total de 3.095,75 euros, suposadament provinents de la venda i comercialització il·legal d’aquesta loteria. A més, en algun establiment de l’Hospitalet també es van detectar apostes esportives.

Com funciona la loteria dominicana?

Per apostar a la loteria dominicana els jugadors escullen un nombre determinat de números (del 0 al 99) i poden formalitzar apostes des d’un euro fins a cinc, segons l’establiment. Els premis depenen de l’aposta, amb un màxim de 65 euros per euro apostat. En total, s’han identificat 12 modalitats de loteria: Anguila Mañana / Tarde / Noche, la Primera, La Suerte, King Lottery Mañana, La Real, La Florida, New York Mañana / Noche, Loteka, Pale.

Escorcolls venda il·legal de loteria dominicana

Les actes administratives que s’han estès durant es lliuraran a la Direcció General de Tributs i Joc del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat. Aquest és l’organisme competent per incoar els expedients sancionadors corresponents per infraccions molt greus. Les sancions poden arribar a multes de fins als 601.000 euros. Al dispositiu també hi van col·laborar diverses policies locals, com la Guàrdia Urbana.