Diverses associacions de veïns de Vallvidrera i les Planes han convocat aquesta tarda una concentració davant de la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Allà s’han queixat de la falta d’inversions en aquestes zones, cosa que, diuen, està fent que s’estiguin degradant els espais públics.

La muntanya vol entrar a l’agenda política

“Els barris de muntanya tenim la necessitat d‘alçar la nostra veu perquè independentment de qui governi al districte de Sarrià – Sant Gervasi van passant els anys i els barris de muntanya no acaben sent prioritat per als mandats, i el resultat és que tenim un espai públic molt degradat, indigne per la ciutat de Barcelona.” explica Joan Baucells de l’associació de veïns de Mas Sauró i vicepresident del consell de barri de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes. “El govern municipal ha de mirar la muntanya i prendre’s seriosament aquests barris que han estat durant molts anys abandonats. Som els barris que rebem menys pressupost de tota la ciutat.”

Entre moltes coses, els veïns dels barris de muntanya demanen que s’augmenti la inversió a la zona, que s’ampliïn les línies del Bus del Barri, que es millorin la seguretat i la neteja i que es treballi en la prevenció d’incendis.

Batlle va parlar de punt d’inflexió

Davant les reivindicacions veïnals, manifestades ahir al vespre al consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi, el regidor del Districte Albert Batlle, va contestar els veïns i va admetre la manca d’inversió a la zona i en va culpar, en part, a la baixa dotació pressupostària que l’Ajuntament destina al districte. També va emplaçar els veïns a assistir al consell de barri del dia 20 d’abril per poder seguir amb el diàleg i donar-los resposta pel que fa al manifest que li van fer arribar. “El tema de la inversió és un tema que tenim pendent, de pavimentació i de construcció d’infraestructures.”

Batlle va assegurar que per l’Ajuntament està clar que els barris de muntanya són part de Barcelona, tot i que va remarcar que tenen unes característiques molt diferents als barris del centre de la ciutat i per això requereixen actuacions diferenciades.
També va parlar d’un punt d’inflexió, que segons el regidor es podrà començar a veure amb un conjunt d’obres que es faran aquest estiu i també amb les obres que ja s’estan portant a terme actualment, com ara les del carrer Major de Can Rectoret, que arreglen els danys causats per una gran esllavissada que hi va haver al barri l’abril de 2020.