gent al carrer amb mascareta

(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra investiguen la sostracció de 20.000 euros a una dona al districte d’Horta-Guinardó amb el mètode del “tocomotxo”, l’estafa dels bitllets de loteria premiats.

Els fets van tenir lloc el dia 11 d’agost al matí, al districte d’Horta-Guinardó, quan una dona es va acostar a la víctima, de qui s’havia guanyat la confiança prèviament, per explicar-li que tenia diversos bitllets de loteria premiats i que estava preocupada per no poder-los cobrar. Va ser en aquell moment quan una altra dona —amb la qual estava conxorxada— es va apropar a les altres dues per ajudar-les i va fer veure que se n’anava a una administració de loteria a preguntar. Tot seguit, va tornar i va confirmar —falsament— que els dos bitllets estaven premiats.

La primera dona va oferir els dos bitllets, que suposadament estaven premiats amb un valor més alt, a cadascuna de les dones a canvi de 20.000 euros o joies. La còmplice (la tercera que apareix en escena) va accedir-hi, i va oferir joies i diners a canvi del bitllet premiat. Un cop van convèncer la víctima, la van acompanyar a diversos caixers per treure un total de 20.000 euros. Quan ja van tenir els diners, van fer entrar la víctima a un supermercat per comprar aigua i quan va sortir-ne, les altres dues dones que l’havien estafat ja no hi eren.

Les autores del robatori, sense identificar

La policia catalana ha obert una investigació per esclarir els fets i encara no s’ha pogut identificar les dues autores del robatori. Els Mossos recorden que és molt important no culpabilitzar la víctima en aquests casos i contactar el 112 i presentar una denúncia amb les dades dels autors.