Irídia denuncia un cas greu de tracte policial degradant al CIE de la Zona Franca. Segons avança eldiario.es, un noi de 27 anys, amb una crisi d’ansietat, va estar durant més de tres hores aïllat en una cel·la, emmanillat, amb els turmells lligats i amb un casc posat. Durant tot aquest temps no va rebre cap tipus d’atenció mèdica, tot i els intents constants d’autolesionar-se. El noi havia estat aïllat dies abans perquè era contacte estret d’un positiu per covid i ja havia tingut diverses crisis d’ansietat.

Set agents de la policia per reduir l’intern

La càmera de seguretat del CIE mostra l’estat del noi i com va ser tota l’actuació policial. Set agents de la policia, un d’ells amb un escut protector, van reduir el noi en diverses ocasions. El jutge, però, ha descartat investigar la denúncia del jove, que va ser deportat a Algèria. Ara el cas està pendent de si l’Audiència de Barcelona decideix reobrir-lo arran del recurs que hi ha presentat en contra Irídia, que n’exerceix la defensa. Els fets van passar el 31 d’octubre de l’any passat, poc dies després de la reobertura del CIE que feia set mesos que estava tancat per la pandèmia.

“Un tracte cruel, inhumà i degradant”

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia considera que aquest és un “cas greu de racisme institucional”, i assegura que el noi va rebre “un tracte cruel, inhumà i degradant”. Per tot plegat, ha presentat un recurs contra l’arxivament del cas per part del jutge. “El cas és molt greu”, denuncia. Tot i l’angoixa i les autolesions, critica que no el portessin a un hospital i s’optés per emmanillar-lo i posar-li un casc i brides a les cames durant tres hores.