(ACN) La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha apuntat que no s’alterarà el “desenvolupament habitual” de les proves d’accés a la universitat (PAU), que es podran fer en català, castellà i aranès. Ho ha dit després que el TSJC obligui a facilitar els enunciats de la selectivitat en aquests idiomes.

Això sí, el departament ha denunciat la “voluntat” dels tribunals d’interferir en les proves després que aquest dilluns al migdia el TSJC hagi estimat les mesures cautelars urgents demanades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya.

“El català no es toca”

“Defensem el nostre funcionament de les PAU, el català no es toca i el respecte a l’alumnat, tampoc”, ha reblat. En aquest sentit, Geis ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i calma, assegurant que l’objectiu principal de la conselleria “és que vagin bé” en un context de pandèmia.

La consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis, ha agraït les mostres de suport dels rectors davant del que ha qualificat “d’“intromissió del Tribunal Superior de Justícia”. “Fins on pensen arribar els jutges? També volen corregir els exàmens i dir-nos als professors com hem de procedir?, s’ha preguntat.

El 95 % de les proves, en català

La consellera recorda que el dret dels estudiants a triar en quina llengua volien fer les proves “ja s’estava garantint”. El departament sosté que en termes generals el percentatge d’estudiants que fan les proves en català se situa en un 95%. El 5% restant pertany als que les fan amb castellà i, en menor proporció, en aranès. Així, Geis ha insistit que aquells estudiants que no volien fer les proves en català, “ja ho podien fer”. Tot i això ha remarcat que enguany es reforçarà la comunicació i es recordarà aquest dret. “Volem ser el màxim de respectuosos”, ha insistit.