El tret de sortida de Kms per la Llibertat ha estat al parc de la Ciutadella, just davant del Parlament de Catalunya. A les 11 h s’hi ha fet una recepció oficial per als organitzadors i participants, encapçalada pel vicepresident primer de la cambra, Josep Costa, i diversos diputats de JxCat, ERC, CCP i la CUP. També hi havia representants de l’ANC i de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i familiars dels presos i dels polítics que han marxat del país.

La iniciativa va néixer al Lluçanès i es presenta com un “repte esportiu, solidari, paritari i reivindicatiu” que vol simbolitzar els “anhels de llibertat”. Els participants cobriran el trajecte de 860 km entre Barcelona i les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco fent marxa atlètica durant tres dies i tres nits. Preveuen arribar a Madrid dilluns.

Fons per a la Caixa de Solidaritat

A banda de reivindicar l’alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, la cursa també té un objectiu solidari: els diners que es recullin amb les inscripcions es destinaran a la Caixa de Solidaritat.

Un cop han sortit del Parlament, la marxa ha passat per la plaça de Sant Jaume, i des d’allà ha iniciat el recorregut cap a Madrid. Hi ha 280 persones inscrites, que correran en grup i faran relleus cada 10 km. Un cop hi arribin, es repartiran entre els tres centres penitenciaris, on entregaran als advocats un llibre i altres records perquè els facin arribar als presos.