(ACN / Redacció) Les defenses dels 13 universitaris acusats de desordres públics i danys en una manifestació d’estudiants del 2 de març del 2017 han posat en dubte de manera reiterada les identificacions que van fer els Mossos d’Esquadra. Ha estat durant la primera sessió del judici a l’Audiència de Barcelona, en què els policies han afirmat que els acusats van amagar-se sota un llençol fins a dues vegades per dificultar les identificacions però que l’anàlisi de les imatges va poder confirmar-ne les identitats.

Els advocats defensors han demanat la impugnació de les imatges en considerar que són editades per mostrar una cronologia dubtosa, mentre que els mossos han dit que l’ordre cronològic està determinat per “qüestions lògiques” quan no es pot determinar per les metadades dels arxius.

Per identificar les persones que van dur a terme les accions vandàliques els agents de la policia científica van utilitzar les imatges que els van facilitar els instructors. Van fer aquestes identificacions amb col·laboració amb la Brigada Mòbil (BRIMO) i tenint en compte imatges de protestes anteriors. La constitució, les ulleres, el calçat o la complexió física són alguns dels elements que van tenir en compte.

A les preguntes d’advocats de la defensa sobre imatges que a parer seu no semblen coincidents amb la mateixa persona, un dels agents ha explicat que cal recórrer al vídeo original perquè les captures de pantalla no tenen prou qualitat per determinar si es tracta de la mateixa persona.

A banda dels agents, aquest dijous també ha declarat una empleada de la seu bancària atacada durant la protesta i un treballador de FCC, l’empresa del contenidor que va ser cremat. Divendres està previst que declarin els 13 acusats, a qui la fiscalia demana vuit anys i mig de presó i 11.000 euros de multa per a cadascun.