El Procicat i el govern català fan un pas més en el relaxament de les restriccions a Catalunya. A partir d’aquest divendres, 4 de juny, és a dir, a partir de la mitjanit d’aquest dijous, entren en vigor noves modificacions i mesures covid a Catalunya, coincidint amb la bona evolució de les dades epidemiològiques i de l’acceleració del ritme de vacunació. Et detallem a continuació els canvis que es començaran a aplicar la mitjanit d’aquest dijous.

Nou horari per a bars i restaurants, fins a la 1 h

La més destacada afecta el sector de la restauració: tots els bars i restaurants de Catalunya podran obrir fins a la 1 h. Fins ara havien d’abaixar la persiana a les 00 h. L’aforament permès a l’interior dels locals continuarà sent, com a màxim, del 50 % i la distància entre taules haurà de ser de dos metres. Només podran ser taules de fins a sis persones, sense límit de bombolla de convivència.

També podran obrir fins a les 1 h les activitats culturals, esportives i les botigues de productes de primera necessitat.

La prohibició de consumir menjar i beguda en reunions en la via pública se suavitza. Es permetrà menjar i beure en espais públics habilitats com les àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Això sí, com a màxim els grups, podran ser de 10 persones com fins ara.

Més aforament a centres comercials i botigues

Una altra de les novetats destacades és que els comerços podran augmentar l’aforament fins al 70 % (ara era del 50 %). Una mesura que no només afectarà els establiments comercials, sinó també els mercats no sedentaris i les fires. Els equipaments i les instal·lacions esportives també es beneficien d’aquesta ampliació.

A les sales de joc l’aforament també podrà arribar fins al 70 %, amb un màxim de 500 persones o de 1.000 si hi ha ventilació forçada i mesures de control d’aglomeracions. Fins ara, la xifra màxima de persones podia ser de 250. Pel que fa als parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques l’aforament passarà del del 30 % actual al 50 %.

Canvis en els grans esdeveniments culturals i esportius

Es relaxen també les restriccions en els grans esdeveniments de caire cultural i esportiu que es facin a l’aire lliure. La mesura afecta aquelles activitats que permetin més de 15.000 persones: en aquest cas poden omplir el 20 % del seu aforament creant sectors independents de 3.000 persones, amb controls d’entrada i de sortida i zones de restauració independents.