El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat que la investigació va començar quan els agents de la Policia Nacional van detectar la intenció de fer una transacció d’una quantitat important d’heroïna a Badalona, concretament 25 kg.

La droga, que no va ser detectada pels escàners ni per l’olfacte dels gossos, estava amagada en 185 tones de ciment i repartida en nou contenidors al port. Es van localitzar prop d’un miler de bosses, de 250 grams cadascuna, que ascendien a un total de 263 kg (que se sumen als 43 kg localitzats en escorcolls domiciliaris i als 25 kg trobats a Badalona).

Segons Zoido, l’heroïna anava destinada en gran part a Barcelona, als anomenats narcopisos, però també a altres capitals espanyoles i ciutats europees. El ministre ha destacat que, amb aquesta operació, a més d’evitar una important transacció de tràfic de droga i treure diner negre de la circulació, s’ha protegit la salut de nombrosos ciutadans que haurien pogut consumir aquests 10 milions de dosis que haurien circulat pel mercat.

La droga s’ha posat en mans de l’autoritat judicial i, després, probablement es cremarà.