Segons un comunicat emès per l’equipament fa uns dies, des de l’estiu s’està detectant l’arribada constant de gairebé 200 joves al mes en situació vulnerable, la majoria provinents del nord d’Àfrica. Al centre hi treballarà un equip de professionals multidisciplinari, entre els quals hi haurà educadors i integradors socials, terapeutes especialitzats, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers. Per combatre les reticències dels veïns s’han organitzat sessions informatives per explicar com funcionarà l’equipament.

A banda de tractar els problemes d’addicció a substàncies tòxiques l’equipament també vol ser l’espai on els joves puguin rebre els serveis bàsics d’alimentació i higiene. Per aconseguir-ho, la casa dels joves disposa d’una planta a peu de carrer amb 360 metres quadrats.

Es tracta d’un projecte pilot en què col·laboren tres entitats (Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d’Inserció), gestionat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i en què participen l’Ajuntament i la DGAIA.