Des dels anys 70, la Glòria viu de lloguer al Gòtic amb un contracte de renda antiga, és a dir, indefinit. Ara la finca s’està quedant buida perquè el fons d’inversió que l’ha comprat vol fer-hi reformes i no està renovant els lloguers als inquilins. De fet, a la seva filla Maria, que viu just al pis del davant, li han ofert 9.000 € per rescindir el seu contracte de lloguer abans d’hora i en marxarà aquest gener. La Glòria, en canvi, té dret a quedar-s’hi tota la vida.

Els inversors li han proposat que es busqui un pis per reallotjar-la. La seva proposta és al barri de Sants, on té més família, però l’empresa no l’hi ha acceptat i a hores d’ara segueixen negociant. “A mi no em poden tocar, si surto és per la meva comunitat, però el pis quedarà tancat i ningú no hi podrà entrar”, assegura. Si no pacta una solució, té previst marxar del pis durant els 14 mesos que han de durar les obres per no haver de patir el soroll i la pols, i tornar-hi a viure quan acabin.

El cas de la Bernarda Freijo és ben diferent. Té un lloguer social de 58 € d’acord amb la seva renda per un pis a Can Peguera. “És una tranquil·litat poder pagar aquest lloguer, perquè guanyo 600 € i amb això puc pagar la casa, l’aigua i la llum”, assegura.