vacuna coronavirus

(ACN) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que manté el “compromís” d’haver vacunat el 70 % de la població a l’estiu. Tot i que del govern català i també alguns experts han advertit que el retard en les vacunes frena l’arribada de la immunitat de grup, la ministra ha assegurat que les dues vacunes autoritzades -Pfizer i Moderna- estan arribant amb “periodicitat” i “regularitat”.

La ministra, que va agafar el relleu de Salvador Illa al capdavant de la cartera de Sanitat aquest dimecres, ha assegurat que Pfizer “manté el compromís” de subministrar 4,5 milions de vacunes el primer trimestre i ha afirmat que cada setmana arribaran 422.000 dosis, ja que ja es comptabilitzen sis dosis per vial.

Pel que fa a la vacuna de Moderna, Darias ha anunciat que diumenge arribaran 52.000 dosis de la vacuna, que es repartiran dilluns a les autonomies.

Sabíem que els primers mesos de l’any l’arribada de vacunes seria limitada. Per això, els criteris de priorització.
Carolina Darias, ministra de Sanitat

Darias ha tret fimportància als retards que han fet reduir el ritme de vacunació. La ministra de Sanitat ha dit que a partir del segon trimestre esperen l’arribada d’un “nombre important de dosis” perquè hi ha “bastants possibilitats” que hi hagi més vacunes autoritzades.

Variant britànica, predominant d’aquí a setmanes

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que entre el 5 i 8 % de casos a Espanya són de la variant britànica del coronavirus i s’espera que segueixi augmentant la proporció que representa. “Podem esperar que aquesta variant arribi a ser la predominant a finals de febrer o la primera quinzena de març“.

De fet, a Barcelona el 8 % dels casos de coronavirus ja corresponen a aquesta variant

De la variant sud-africana només se n’ha identificat un cas a Espanya, que no en té de secundaris, i de la brasilera, cap.