El professor de la UPC i investigador del BIOCOM-SC Daniel López Codina alerta que la immunitat de grup podria arribar a la tardor, i no pas a l’estiu com preveu el Govern espanyol. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el biofísic ha atribuït aquest endarreriment a la lentitud en el procés de vacunació, provocat en part pel subministrament lent de vacunes. Els científics consideren que la immunitat de grup arribarà en el moment en què s’hagi vacunat el 70 % de la població.

Daniel López Codina, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

La variant britànica serà la predominant

López Codina sosté que la variant britànica serà la predominant “d’aquí a poques setmanes”, coincidint amb el càlcul que fa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que estima que aquest canvi es produirà d’aquí a cinc o sis setmanes. Actualment, el 8 % dels casos de coronavirus a Barcelona corresponen a aquesta variant. Davant d’aquesta xifra, i tenint en compte les dades epidemiològiques actuals, l’investigador del BIOCOM-SC considera que no és “urgent” incrementar les mesures de disminució de contactes. No obstant això, López Codina alerta que si hi ha un canvi de tendència en les dades caldria “actuar sense demora”.

“D’aquí a poques setmanes veurem una reducció de la mortalitat”

La nota positiva, d’acord amb Daniel López Codina, és que hi haurà una “reducció de la mortalitat d’aquí a poques setmanes” perquè “el percentatge de vacunació de la gent gran és cada vegada més gran”. És una “bona notícia”, d’acord amb el professor de la UPC, per a un sector de la població que “ha patit els efectes de la pandèmia”.