Un centenar de veïns i participants de les diverses xarxes veïnals de Ciutat Vella s’han mobilitzat aquest dijous al barri del Raval, a la plaça del Pedró. Ho han fet per denunciar les multes de 600 euros que una vintena d’activistes de xarxes de suport mutu i d’altres sindicats del barri han rebut arran de la participació en una concentració el mes de maig.

Concretament, el 19 de maig, el moviment La Vida Abans que el Capital va convocar concentracions a diversos punts de la ciutat per “reivindicar-se en contra de la gestió que el govern estava fent de la crisi del coronavirus”. Alguns dels participants van ser identificats pels Mossos d’Esquadra i, mesos després, expliquen que han rebut sancions per “desobediència a l’autoritat” per un valor total de 12.000 euros.

concentracio veinal raval contra multes

Durant la concentració s’ha llegit un manifest per demanar que les administracions retirin les sancions imposades i que “el govern corregeixi la gestió que està fent de la pandèmia”, que, segons han declarat, “perjudica greument els més vulnerables”.