Les curses, ja siguin de 10 quilòmetres o 42, poden ser una prova física massa forta per al cos. Els cardiòlegs recomanen als esportistes passar un examen mèdic per descartar possibles problemes. Aquest requisit és obligatori a la Marató París, però, tot i que a la Marató de Barcelona es fa cada vegada més, encara és voluntària.

L’any passat va morir un corredor a la Marató. L’home tenia 45 anys, es va desmaiar després de superar la meta dels 42 quilòmetres i va ser traslladat al Clínic, on els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. Dos anys abans, també a la cursa de la Marató, un jove irlandès de 27 anys va morir en caure desplomat al quilòmetre 34,5, al passeig de Circumval·lació, víctima d’un problema cardiovascular d’origen congènit.