ITZIAR GONZÁLEZ, membre de l'organització del Fòrum Social Català "Han aparegut moltes eines per auditar des de la ciutadania els nostres governs, han aparegut moltes propostes realment replicables a nivell mundial i creiem que estem aconseguint ser més sintètics, més concisos, més precisos i més ambiciosos en el fer."

La quarta edició del Fòrum Social Català ha aglutinat aquest cap de setmana més de 120 entitats i gairebé un miler de persones per debatre alternatives a l’actual sistema econòmic i social. Més de 70 tallers i xerrades que s’han fet entre divendres i dissabte a l’Edifici Històric de la UB han servit per posar en comú quines són les propostes reals de la ciutadania per aconseguir “un món millor” i per establir una agenda de lluites per als propers dos anys.

Les propostes s’han posat en comú aquest diumenge al matí en una assemblea oberta en què els eixos de treball que s’han establert han estat bàsicament tres: la radicalització de la democràcia, tornar a posar a les persones en el centre de totes lluites i seguir treballant perquè la ciutadania s’afegeixi a les alternatives possibles al “capitalisme agressiu i salvatge” que predomina en la societat.

De fet, l’organització del Fòrum enalteix el recorregut de l’entitat des que va néixer l’any 2008. Itziar González, membre de l’organització, assegura que han aparegut moltes propostes noves “per auditar des de la ciutadania els nostres governs” i han estat propostes molt sintètiques, precises i concises, la qual cosa significa que la ciutadania “sap que vol un món millor”.

El Fòrum Social Català rebutja el capitalisme extrem, les polítiques neoliberals i aposta pel desenvolupament d’alternatives que ajudin a construir un món millor i més just en què la persona esdevingui el centre del sistema polític i econòmic.