El gironí José Luis Blanco liderava la carrera als 2,5 km, amb 7 min 14 s, seguit a un segon per l’hispanomarroquí Adel Mechaal i també Jaquad Oumellal, Ángel Ronco i el blaugrana Marc Alcalá. A mitja carrera, Blanco i Oumellal han passat amb 14 min 56 s, tot superant d’un segon Marc Alcalá i Ángel Ronco, que ja eren els únics que els seguien. Quan faltaven dos quilòmetres, Ronco, campió d’Espanya de cross promesa, s’ha agrupat amb Blanco i Oumellal i, en la darrera corba del recorregut, ha llançat un fort atac per vèncer amb 30 min 14 s la seva millor marca personal en ruta, que, amb 21 anys, el converteix en el guanyador més jove de la història de la prova.

Lídia Rodríguez, segona l’any passat, ha manat de principi a fi en categoria femenina. Ha liderat els primers cinc quilòmetres amb un temps de 17 min 7 s, més d’un minut i mig d’avantatge respecte a la tarragonina Natàlia Rodríguez i la lleidatana Cerasela Pasa. Lídia Rodríguez ha guanyat amb un temps de 34 min 23 s, lluny de la seva marca personal (33 min 20 s el 2012), però amb quasi dos minuts i mig d’avantatge sobre Natàlia Rodríguez, segona amb 36 min 48 s.

Per quart any consecutiu, la cursa no disposa d’atletes estrangers a causa que segueix estant exclosa del calendari de la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) perquè els organitzadors s’han negat al pagament del cànon per cada corredor inscrit que li exigia l’espanyola.

Cursa ràpida i multitudinària

L’any passat van ser 26.573 corredors i enguany la xifra ha fregat els 27.000. A més, la nota destacada és l’alta participació femenina, amb 10.530 corredores, una nova xifra rècord en la prova.

Aquesta cursa, que envolta Sant Antoni, el Raval i el Gòtic, és la prova urbana sobre 10 km més ràpida d’Espanya i la segona amb més participació, després de la San Silvestre vallecana. També és la cinquena més ràpida del món, gràcies a l’extraordinària marca aconseguida el 18 d’abril de 2010 pel kenyà Jospath Kipromo Menjo, amb una marca de 27 min 4 s.