Carregats amb palmes i palmons i amb els millors vestits, centenars de veïns de Sarrià s'han apropat als Caputxins. Els més petits tenen la lliçó apresa a l'hora de la benedicció. "Amb els palmons s'ha de picar el terra fins que surt escombra." Per a molts dels assistents, la benedicció de Rams és una tradició que es transmet de generació a generació. "Sóc la padrina del nen i venim a beneir als Caputxins, com hem fet tota la vida i tots els diumenges." MOSSÈN JOAN BOTAM "És un sentiment alliberador perquè a vegades tens el cor encongit i tens la necessitat d'obrir-te i sentir aire. Avui celebrem el triomf de la vida sobre les dificultats i la mort." Tot i que les esglésies de barri avui s'han omplert, on hi ha hagut més afluència aquest Diumenge de Rams ha estat a la Catedral de Barcelona. "És una tradición muy importante para nosotros y tenemos que cumplirla a nivel familiar. Todos estamos aquí." "Aquest any fa 50 anys que vam venir per primera vegada amb uns amics. No és el que era ni molt menys. Abans s'omplia la plaça fins a la via Laietana i ja no passa." Acabada la benedicció de Rams, els feligresos han entrat a la Catedral on s'ha celebrat l'eucaristia per inaugurar oficialment els actes de la Setmana Santa.

L’escena s’ha repetit a totes les esglésies catòliques de la ciutat. Famílies carregades amb palmes i palmons que, vestides de diumenge, acudeixen als temples a beneir-los. És el record de l’entrada de Jesús a Jerusalem, que amb els anys s’han convertit en la gran festa religiosa que dóna per acabada la quaresma i obre la Setmana Santa.

Aquest migdia hi havia, per exemple, centenars de veïns de Sarrià davant l’església dels Caputxins. Per molts dels assistents, la benedicció de Rams és una tradició que es transmet de generació a generació. Les padrines han de regalar una palma a les filloles i un palmó als fillols. Normalment també els acompanyen a la benedicció, sovint al mateix lloc on elles anaven quan eren petites.

Tot i que les esglésies de barri avui s’han omplert, on hi ha hagut més afluència aquest diumenge de Rams ha estat a la catedral de Barcelona. Aquí també hi ha famílies que hi tornen any rere any, algunes des de fa mig segle. Aquestes recorden que llavors, fa 50 anys, l’avinguda de la Catedral s’omplia de fidels fins a la via Laietana. Com ara, quan hi arriben les manifestacions més multitudinàries.

La participació en la litúrgia cristiana no és el que era, però la tradició es manté viva en aquest Diumenge de Rams. Acabada la benedicció, els feligresos han entrat a la catedral, on s’ha celebrat l’eucaristia per inaugurar oficialment els actes de la Setmana Santa.