Les tres escoles que tanquen són el col·legi Rosa dels Vents, al districte de Sant Andreu; el Tresfonts, a Horta-Guinardó, i l’Institut Bosch i Gimpera, a Vallarca. El Consorci d’Educació, participat per la Generalitat i l’Ajuntament, ha modificat l’oferta de places per al curs escolar vinent, després de calcular que el nombre d’estudiants de P3 caurà en uns 600 nens.

Pel que fa al tancament de l’Escola Rosa dels Vents,  l’edifici del centre l’ocuparan el curs que ve els alumnes del col·legi veí Congrés -Indians, actualment en barracons. I set centres més tindran els anomenats grups mixtos: se’ls autoritzarà a unificar classes de pàrvuls amb nens de tres, quatre i cinc anys. Però el panorama és més complicat que això, en els cursos superiors hi ha, en canvi, més alumnes que mai. Per això d’aquí pocs anys, a la ciutat, es farà curt en instituts.

La FAPAC denuncia que el departament prioritza tancar aquells centres que poden evitar haver de gastar diners a construir escoles o instituts, amb edificis pendents d’obres, de remodelació o de construcció. Per aconseguir el màxim de suport de les famílies, la FAPAC ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume a les 12 h el diumenge 9 de maig.