NEUS MUNTÉ, consellera de Benestar Social i Família "La llei preveia que les aportacions serien a parts iguals. En aquests moments estaríem parlant d'un desequilibri enorme. El govern de la Generalitat en suporta un 80% i només un 20%, l'Estat. Vol dir una gran deslleialtat per part del govern central respecte a les persones amb dependència, que obliga els territoris i també el govern de Catalunya a fer un sobreesforç enorme en aquesta matèria tan sensible."

Neus Munté ha denunciat a l’entrevista de ‘BTV notícies matí’ l’incompliment reiterat de l’estat amb la llei de dependència. La consellera ha afirmat que el Govern espanyol mai no ha aportat la meitat dels recursos en aquesta matèria, tal com li toca per llei. Fa set anys que es va aprovar el text i és en els darrers dos anys els diners provinents de l’Estat s’han reduït dràsticament. Munté s’ha referit al “sobreesforç” que fa la Generalitat per mantenir l’ajuda a les persones dependents i ha recordat que la conselleria destina un 70% del pressupost total a aquesta llei.

Durant l’entrevista, la consellera ha desmentit que el temps d’espera per supervisar el grau de dependència d’una persona sigui de tres mesos, com s’havia denunciat en certes ocasions. Tot i això, Munté no ha volgut determinar amb quins terminis treballa la Generalitat.

“No concertarem places de les residències privades”

Neus Munté ha tancat, per ara, la possibilitat que la Generalitat subvencioni algunes residències geriàtriques, tot i el col·lapse i les llistes d’espera que hi ha a les públiques. Aquesta és una demanda dels centres privats que, amb la crisi, han perdut usuaris i tenen places lliures.