La CUP ha denunciat aquest dijous a la tarda unes maniobres militars dutes a terme per l’Exèrcit espanyol al Parc de Collserola. La formació cupaire ha posat l’accent, en un missatge publicat a Twitter, que els militars han fet entrenaments “amb armes llargues” en una zona “amb habitatges, centres mèdics i escoles”.

Tanmateix, els cupaires apunten a una possible vulneració d’una resolució de l’assemblea del Consorci del Parc de Collserola en què, segons la CUP, tant l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el 2016, instava el Ministeri de Defensa a no permetre la presència de militars a la zona, atès que el parc “ha de tenir altres usos”.

A finals del 2016, però, el ministeri de Defensa va recórrer, amb un recurs contenciós administratiu, per invalidar el contingut de la resolució del parc i l’AMB. Defensa argumentava que l’activitat militar tenia un “impacte mínim” sobre el parc i la població civil i que és “imprescindible” per al sosteniment de la unitat militar.

El març de l’any passat, va tornar a haver-hi maniobres militars a Collserola, que, com aquesta vegada a les xarxes socials, van tornar a provocar queixes ciutadanes.