Fa anys que des del Centre Cultural de Formació i Ocupació Professional Sant Martí ofereixen serveis per ajudar les persones que ho necessiten. Potser l’activitat més coneguda és el repartiment d’aliments, però també disposen de diferents propostes formatives. La més nova és el taller de costura que han posat en marxa per oferir una sortida laboral als veïns que no tenen feina i que pensen que, d’aquesta manera, podrien guanyar-se la vida en el futur. Disposen ja amb el suport d’algunes empreses, però segueixen buscant ajudes amb l’objectiu que el projecte s’estabilitzi i els participants puguin establir-se en una cooperativa.

Un taller de costura, una oportunitat de feina

El taller de costura del Centre Cultural de Formació i Ocupació Professional Sant Martí va sorgir de la il·lusió d’un grup de veïnes de la Verneda i la Pau en contacte amb aquest servei del territori. Després d’un temps en un local prestat, ara s’han establert en un de propi a la via Trajana i han incorporat nous usuaris provinents de serveis socials.

La directora de l’entitat, María Luisa Carreño, explica que actualment hi participen 25 persones distribuïdes en diferents grups. També que els participants utilitzen materials reciclats com, per exemple, estovalles d’hotels que havien quedat en desús.

Suport per convertir-se en cooperativa

La formació va més enllà de la costura i els usuaris no només aprenen a fer patrons i dissenys, sinó que també treballen en aspectes relacionats amb la venda en línia i la gestió empresarial. Hi ha diverses empreses que col·laboren amb el projecte, ja sigui amb aportacions econòmiques o amb cessió de materials. La idea dels impulsors del projecte és aconseguir més suports fins que el taller tingui una certa estabilitat i els participants puguin establir-se en una cooperativa.