El llac piscina de la Creueta del Coll ja té projecte i pressupost d’obres aprovats. Els treballs han de servir per dotar la instal·lació dels elements propis d’una piscina. Fins ara, funcionava com a tal, però sense ser-ho, i això havia ocasionat nombrosos problemes. Les obres començaran al juliol i duraran sis mesos.

Treballs d’impermeabilització

El districte de Gràcia explica que la intenció és posar fi als problemes que ha tingut el llac de la Creueta del Coll i que han portat al seu tancament. Robert Soro, conseller del districte de Gràcia, considera que el motiu de les fallades ha estat “intentar fer servir com a piscina una cosa que has construït com a llac, que té uns problemes d’assentaments, de condicions meteorològiques”. Per això, ara es dotarà la instal·lació dels estàndards d’una piscina com són la impermeabilitat, l’estanqueïtat o la qualitat del servei que tindria una piscina a l’aire lliure.

Fuites i altres problemes

La intenció és que la piscina funcioni com a tal durant els mesos d’estiu i la resta de l’any sigui un llac. La instal·lació es va inaugurar el 1987, juntament amb el Parc de la Creueta del Coll. Es va utilitzar com a espai de bany durant diversos estius, però també ha estat tancat per problemes com fuites o l’estat del fons de la piscina. El 2018 es va clausurar i ja no es tornarà a obrir fins al 2020.