ALBA CUEVAS, directora de SOS Racisme "Com a SOS Racisme, en el moment que surt la normativa fa uns quants anys, juntament amb la FAVB, som de les poques entitats que mantenim una discussió prou forta i una demanda que no es tiri endavant la normativa del civisme perquè criminalitza certs col·lectius. Assenyalar alguns col·lectius que potser els podríem vincular més amb una situació de pobresa, per exemple, que no pas amb un tema delictiu. En aquest assenyalament, malauradament, els tints de ser d'origen estrangers també hi jugaven un paper interessant. També espanta molt com ciutats com Perpinyà, estan aquí mateix i tenim una proximitat, no només geogràfica, sinó també cultural, i l'extrema dreta és una opció real de govern. A Catalunya hi veiem el risc, en les darreres eleccions municipals de 2011 vam veure com Plataforma per Catalunya, més de 60 regidors formaven part de la Plataforma. Per una altra banda també l'hem vist a Catalunya i a la resta de l'estat, ja no només presència de partit d'extrema dreta, sinó com han aconseguit que el discurs que estan fent aquests partits acabi calant en la resta de partits."

Alba Cuevas ha denunciat durant l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que les institucions polítiques generen racisme institucional. Cuevas ha assegurat que l’entitat que presideix sempre s’ha posicionat, per exemple, en contra de l’ordenança del civisme i la convivència a Barcelona: “Nosaltres i la FAVB  som de les poques entitats que vam mantenir una discussió forta”, ha recordat, i ha afegit que la llei “assenyala” alguns col·lectius i que se’ls vincula de forma equivocada amb fets delictius quan la problemàtica real és la situació de pobresa en què es troben.

“Espanta” que la ultradreta guanyi a Perpinyà

Cuevas s’ha referit a la victòria de la ultradreta del Front Nacional, de Louis Aliot, en la primera volta de les eleccions municipals de Perpinyà. La directora de SOS Racisme ha dit que aquesta situació “espanta” i que Catalunya no s’escapa del risc de l’arribada dels partits xenòfobs al poder. També ha denunciat que hi ha partits polítics que adopten el discurs racista dels grups ultradretans, “com el PP de Badalona”, ha afirmat.