Amb aquests crits ha començat a Barcelona la manifestació contra el feixisme i el racisme convocada des de Grècia i a nivell de tot Europa. Diverses entitats catalanes com SOS Racisme Catalunya, els sindicats majoritaris i alguns representants polítics han donat suport a la protesta convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme. TERESA DE FORTUNY, portaveu d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme: "Per visualitzar el moviment anitfeixista i per visualitzar el creixement del feixisme a Europa calia, abans de les eleccions europeees, intentar dur a terme una jornada antifeixista a Europa" La jornada a la ciutat ha estat seguida per gairebé un miler de manifestants que han acudit a la cita per fer palès el malestar i el ferm rebuig a la discriminació racial i als grups d'ultradreta, que cada dia tenen més presència als països de la Unió. ROSA VIDIELLA "Evidentment que no voldriem que tornés el feixisme, només faltaria. I el risc hi és sempre." RENATA "Estoy aquí por toda la problematica con los inmigrantes y el rechazo de Europa y lo dificil que se lo ponen a la gente que viene a ganarse la vida" SERGI TENOR "El feixisme i el racisme és una xacra social que portim patint de sempre, que ens pensem que és del passat i no" Tot i l'aparició de la pluja cap a les sis de la tarda, els manifestants han tret els seus paraigües i han continuat la manifestació fins la plaça de Sant Jaume. Els càntics no han parat de sonar en tot el recorregut i un cop a la plaça, la lectura del manifest i un pilar simbòlic dels Castellers de Sants han tancat la jornada de protesta.

Aquesta manifestació forma part d’una jornada internacional contra el feixisme i el racisme, convocada des de Grècia, amb el suport de moviments antifeixistes d’arreu d’Europa. L’objectiu dels manifestants és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.

A Barcelona, Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha estat l’encarregada d’organitzar la mobilització que ha arrencat a la plaça de la Universitat i ha seguit pel centre de la ciutat fins a la plaça de Sant Jaume. Tot i la pluja, els manifestants que hi han participat han portat pancartes i banderes que clamaven contra els grups feixistes i d’extrema dreta. Al voltant de les 19 h i amb la plaça de Sant Jaume plena, els organitzadors han llegit el manifest i seguidament els Castellers de Sants han fet un pilar de quatre.