És la imatge habitual del Parc de Collserola un diumenge al matí. Molta gent passejant, fent esport i ciclistes. Una convivència que sovint no és fàcil. Molts creuen que la regulació de les bicicletes és necessària. ARACELI FREIXAS "Me molestan un poco la verdad, porque van muy deprisa." FRANCISCO ROMERO "Con los ciclistas el único problema es que bajan muy rápido y no respetan a los peatones." EDUARD POL "Si es regulés amb una velocitat i hi hagués una mica de vigliància, penso que aniria tot millor." La previsió és que la futura ordenança inclogui sancions per als ciclistes que tinguin comportaments incívics. La majoria dels ciclistes creuen que la regulació hauria d'incloure tothom. FERNANDO VICENTE "Em sembla molt lleig, perquè Collserola és un parc natural i n'hem de gaudir tots." MERCHE FAÑANÁS "Estamos bicis, peatones, gente que corre, iaios, perritos." ARMAND BARREDO "No en tenim prou amb els carrils bici. Per pujar alçada, l'únic lloc és aquest." De fet, el Parc de Collserola ja té una normativa específica per als ciclistes. Entre altres qüestions, els limita la velocitat a 20 quilòmetres per hora i diu que només poden circular per pistes de tres o més metres d'amplada i en els camins senyalitzats. Segons el Consorci, molts no en fan cas i és urgent elaborar una proposta que faci compatible l'ús de la bici amb altres activitats del parc. "La comissió encara no està constituïda, però l'objectiu de l'Ajuntament és que en formin part els nou municipis afectats, entitats veïnals i associacions de ciclistes."

És sobretot els caps de setmana quan el Parc de Collserola concentra una major presència de ciclistes. Un nombre que ha crescut en els darrers anys i que, segons el consorci, provoca problemes de convivència amb la resta de visitants del parc. Ara una comissió treballarà per regular l’ús de les bicicletes. L’objectiu és que en formin part els nou ajuntaments afectats, entitats veïnals, animalistes i associacions de ciclistes. L’ordenança inclourà sancions per als ciclistes que tinguin comportaments incívics i no respectin l’entorn. Així ho va aprovar la Comissió de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament aquest dijous a proposta del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat).

Actualment, el Parc de Collserola ja té una normativa específica per als ciclistes. Entre altres qüestions, prohibeix la realització de curses i limita la velocitat de les bicicletes a 20 quilòmetres per hora. La norma també diu que només poden circular per pistes de tres o més metres d’amplada i pels camins que estiguin senyalitzats. El text prohibeix específicament que les bicicletes passin per rierols. Segons el Consorci de Collserola, molts no en fan cas i és urgent elaborar una proposta que faci compatible l’ús de la bici amb les altres activitats. La majoria dels ciclistes creuen que la regulació hauria d’incloure tothom i que les actituds incíviques no només provenen d’aquest col·lectiu.