A part de l’arrest que s’ha fet aquest matí al número 44 del carrer de l’Escultor Llimona, al barri de Vilapicina, a Nou Barris, diverses fonts eleven fins a 15 les detencions que en total s’han fet a Catalunya, i 15 més a la resta de l’estat.

La Mara Salvatrucha és un grup de joves molt conflictius que va arrelar a l’Amèrica Central i, en particular, a El Salvador, després de la deportació d’alguns dels membres des dels Estats Units, on havia nascut aquesta organització delictiva. L’arribada massiva d’immmigrants llatinoamericans a Barcelona i, més concretament, a l’Hospitalet durant l’última dècada del segle XX i principis del XXI va suposar també que adolescents que s’identificaven amb la banda -només una minoria- imitessis els seus mètodes criminals: tràfic de drogues, robatoris i extorsió. Amb tot, han tingut menys visibilitat que altres col·lectius, com els Latin Kings, rivals de la Mara, o els Ñetas, que han protagonitzat altres episodis molt violents i mediàtics.

Ja l’any passat, els Mossos van escapçar la cúpula dels Black Panthers, i en van arrestar més d’una trentena de membres. I precisament aquest dilluns, els Mossos donaran més detalls sobre la desarticulació de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya. Se n’ha desmantellat l’estructura i detingut quatre caps de la facció Almighty Latin Kings Nation (ALKN), de la qual l’Organització Cultural de Reis i Reines Llatins de Catalunya es va voler desvincular.