La Marnaton és una de les moltes activitats celebrades durant La nit de l’aigua a diferents clubs esportius i de natació de la ciutat i de Catalunya que han obert les portes durant tota aquesta nit per convidar tothom a “nedar a favor de la supervivència infantil”. L’entrada ha anat lligada a una donació de 7set euros, destinada íntegrament als projectes WASH d’Unicef.

La piscina del FESS La Salle ha acollit, des de les 22 h d’aquest divendres fins a les 22 h de dissabte, la Marnaton, la marató de 24 h de natació. Aquesta activitat té el repte de mantenir, com a mínim, un nedador dins la piscina en tot moment, amb l’objectiu de realitzar els màxims quilòmetres possibles en aquest termini de temps. Poc abans d’arribar al final del repte ja s’havien superat els 300 quilòmetres nedats i els 1.000 euros recaptats, 600 euros més dels que s’havia marcat com a objectiu.

Els fons obtinguts gràcies a les activitats organitzades als diferents clubs esportius ajudaran Unicef a garantir que els nens dels països en vies de desenvolupament tinguin accés a aigua potable, segura i amb un sanejament adequat. Tot això amb la intenció de reduir les 1.400 morts infantils que es produeixen cada dia a causa de les malalties diarreiques o la pneumònia.