El centre ha superat els 2.000 trasplantaments de ronyó en adults, però també n’ha fet ja prop de 400 en infants, realitzats a l’hospital maternoinfantil. Més de la meitat dels pacients amb malaltia renal crònica han passat pel quiròfan, mentre que la resta, un 45 %, se sotmeten a diàlisi, segons dades del registre de malalts renals de Catalunya.

Un d’aquests pacients que des de principis del 2016 se sotmetien a diàlisi és el Pedro, de 56 anys, que ha estat el pacient número 2.000 a passar pel quiròfan aquest juliol. Patia d’una malaltia renal d’etiologia no filiada, una situació en què es troben un terç dels pacients candidats a rebre un ronyó. L’operació es va allargar més de quatre hores, però segons l’equip mèdic el procés va ser un èxit i va rebre l’alta una setmana després.

El pacient assegura que es troba bé i que l’operació li ha permès guanyar qualitat de vida. De fet, segons els metges, l’esperança de vida dels malalts ha augmentat significativament en les darreres dècades. El cap clínic de Trasplantament Renal, Francesc Moreso, assegura que el procés ha estat un èxit i que esperen que la donació d’òrgans continuï creixent. De fet, Catalunya supera amb escreix la taxa de donants d’altres països com Alemanya.