La marxa començarà a les 11 h del matí al Parc del Cinquantenari, al costat de l’avinguda de Tervuren, i acabarà a la plaça de Schuman, just davant de la seu de la Comissió Europea i el Consell de la Unió Europea amb un gran acte polític, en què segons el vicepresident d’Òmnium Cultural,  Marcel Mauri, i el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, s’hi convidaran el president Carles Puigdemont i els consellers que es troben a Brussel·les. 

Mauri ha justificat la interpel·lació a Europa perquè la situació actual ja “no és un afer intern de l’estat espanyol, sinó que des de l’1-O afecta i indigna molts ciutadans”. Alcoberro ha afegit que la mobilització, que preveuen que serà massiva, pretén “exigir a les institucions europees que prenguin una posició clara davant una situació anormal i irregular”, pel que fa a l’empresonament dels Jordis i el govern.

L’acte final disposarà de tres blocs de parlaments, el primer amb intervencions d’eurodiputats, un segon bloc per defensar els drets humans, i un últim espai en què intervindran els membres de les entitats sobiranistes. També hi haurà actuacions musicals i castelleres.

Centenars d’autocars amb destí a Brussel·les

Les dues entitats ja van activar una pàgina web fa pocs dies amb informació diversa per desplaçar-se fins a Brussel·les. Des de les entitats han confirmat que ja s’han completat cinc vols xàrter organitzats per l’ANC, tres des de l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

Les entitats també han confirmat que hi ha un “fort moviment de gent que va en automòbil i autocaravana” i les assemblees territorials d’una setantena de ciutats estan organitzant autocars. Tot i que l’ANC i Òmnium organitzaran l’acció a Bèlgica, la marxa va sorgir d’una iniciativa ciutadana sota el nom “Omplim Brussel·les”.

Confien que els partits aniran a l’una el 21-D

Preguntats pels darrers moviments de Junts per Catalunya i ERC (que reiteren la necessitat de diàleg amb Espanya) i de la CUP (que considera que el punt de partida del 21-D ha de ser la proclamació de la República), Mauri i Alcoberro també han dit la seva.

Les entitats han expressat “respecte a les decisions dels partits” i Marcel Mauri els ha demanat que busquin “la fórmula per maximitzar els vots”. De la seva banda, Agustí Alcoberro ha instat els tres partits independentistes a “arribar a una sèrie de punts programàtics en què es trobin tots junts”.